Coop MAD skaber jobs for borgere med særlige behov 

Endnu flere borgere med autisme kan nu se frem til at blive en del af arbejdsmarkedet. Coop.dk MAD har netop indgået en samarbejdsaftale med KLAR TIL START, som siden 2013 har hjulpet borgere med autisme i fast arbejde i private virksomheder.

“Vi er meget glade og taknemmelige for, at endnu en virksomhed nu har meldt sig ind i KLAR TIL START-familien. Det betyder, at vi sammen med landets kommuner kan hjælpe endnu flere borgere med særlige behov til at få et fast arbejde, med alt hvad det indebærer af forøget livskvalitet. Sådan lyder det fra Morten Wulf, projektleder i KLAR TIL START, som drives af nonprofit organisationen FONDEN UNGES i samarbejde med et netværk af både private og offentlige autismeaktører i hele landet.

Flot statistik

“Vi er meget glade for at kunne bidrage til KLAR TIL START, som jo har en imponerende succesrate. Vi ser frem til både at være med til at træne og uddanne kandidater i KLAR TIL START samt til at ansætte nogle værdifulde medarbejdere, efter de har gennemført forløbet, siger driftschef Anders Elong, Coop.dk MAD.

KLAR TIL START er et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb til unge og voksne med autisme spektrum forstyrrelse (ASF). Forløbet varer i udgangspunktet 12 måneder, og al træning og uddannelse foregår på en arbejdsplads med en personlig specialuddannet KLAR TIL START-vejleder. De deltagende virksomheder bidrager gratis og stiller tilmed en ansættelsesgaranti til de kandidater, der gennemfører tilfredsstillende. Siden 2013 er hele 80% af alle kandidater blevet fastansat umiddelbart efter forløbet, hvilket er en uhørt høj succesrate for målgruppen.

God investering

Vejen ind i et KLAR TIL START-forløb for borgeren går via kommunen, der typisk bevilger forløb via jobcentret eller Ungdommens Uddannelsesvejledning. Beregninger viser, at udgifterne til et forløb for den typiske KLAR TIL START-deltager er tjent hjem igen mindre end tre år efter borgeren har færdiggjort forløbet og er kommet i fast arbejde.

Foto: Henrik Frydkjær for Coop.dk MAD.