Forældrenetværk og beskæftigelses-aktør vil sammen sikre at unge med med autisme får mere information om jobmuligheder.

Mange forældre til børn med autisme har ingen eller meget lidt information om, hvilke uddannelses- og jobmuligheder, der findes for deres børn. Tusindvis af børn risikerer dermed at gå glip af muligheder, der potentielt kan forandre deres liv radikalt.

Forældrenetværket “Autisme forum til forældre som har børn med autisme” og organisationen bag jobforløbet KLAR TIL START indgår derfor nu et samarbejde, der skal gøre det nemmere for forældrene at få øje på mulighederne.

 

10.000 forældre har brug for information

“Vi har over 10.000 medlemmer i vores netværk. En af de udfordringer, de stort set alle oplever, er uvisheden om, hvad deres søn eller datter har af muligheder for uddannelse og job” siger Carl Martin Middelhede, der er stifter af og en af de fire som koordinatorer af forældrenetværket.

Den omvendte udfordring har man i nonprofitorganisationen FONDEN UNGES. Fonden driver jobforløbet KLAR TIL START, der via kommunernes job- og uddannelsesindsatser skaffer unge og voksne med autisme i fast arbejde efter et skræddersyet personligt træningsforløb.

 

Virksomheder efterlyser medarbejdere med autisme

“Vi kan ikke skaffe medarbejdere nok. Vores virksomhedspartnere som tæller store danske virksomheder som Coop, ILVA og Normal er mere end villige til at ansætte en borger med autisme efter oplæring hos os, men vi kan ikke nå ud til de unge og deres forældre”, fortæller Britta Bak, der er direktør i fonden.

Tanken om et samarbejde ligger derfor lige for, og forældrenetværket og projektledelsen for KLAR TIL START har netop indgået en samarbejdsaftale, der handler om udveksle viden og erfaringer samt inddrage hinanden i kommende aktiviteter.

 

Samarbejdet skaber ny udvikling

“Jeg er sikker på, at der er masser af forældre til børn med autisme, som vil sætte pris på at kende til et projekt som KLAR TIL START. Og samtidig kan vi som forældrenetværk også bidrage med vores erfaringer til den videre udvikling af jobforløbet”, siger Carl Martin Middelhede.

“Jeg er helt enig, vi kan uden tvivl drage megen nytte af dette samarbejde. Faktisk har vi allerede i løbet af vores indledende drøftelser fået flere konkrete ideer til nye aktiviteter”, fortæller Britta Bak.

 

Billedtekst:

Forældrenetværk og jobindsats i nyt samarbejde. Fra venstre ses stifter af “Autisme forum til forældre som har børn med autisme”, Carl Martin Middelhede, samt to af netværkets administratorer, Dorthe Middelhede og Elizabeth Trøstrup Christensen. Dernæst projektleder for KLAR TIL START Morten Wulf, Jens Romundstad, HR-direktør i Coop Danmark, udviklings- og samarbejdspartner til KLAR TIL START samt Britta Bak, direktør i nonproofit organisationen FONDEN UNGES, der driver KLAR TIL START.

 

FAKTA:

Autisme forum til forældre som har børn med autisme er Danmarks største Facebook gruppe til forældre som har børn med autisme, i gruppen er der mere end 10.000 medlemmer. Gruppen er et sted, hvor man kan finde støtte og råd hos andre forældre som har børn med autisme. Gruppen er desuden anerkendt af mange faggrupper i det danske sundhedsvæsen, som anbefaler forældre at melde sig ind i gruppen når deres barn er udredt med autisme. På den måde kan gruppen fungere som en vidensbank for de mennesker, som varetager autisme i dag og i fremtiden. Besøg netværkets lukkede FacebookgruppeBesøg netværkets Facebookside

KLAR TIL START er et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb for unge og voksne med autisme, som ikke er i stand til at indgå på en almindelig arbejdsplads uden en særlig indsats. Forløbet varer i udgangspunktet 12 måneder, hvorefter kandidaten bliver fastansat i en privat virksomhed. Der udstedes en ansættelsesgaranti ved forløbets start, og 80% af alle deltagere fuldfører og får fast job umiddelbart efter. 95% af alle ansatte siden starten i 2013 er stadig i job. www.klartilstart.dk

FONDEN UNGES er en almennyttig fond stiftet i 2007 for at hjælpe unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF) eller andre kognitive udfordringer til at leve et så selvstændigt og aktivt liv som muligt. Fonden driver ud over KLAR TIL START og autisme-app’en Scan How samt uddannelsestilbuddet UNGES Uddannelsescenter. www.fondenunges.dk