Fonden Unges havde i dag fornøjelsen af at have besøg af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie. Prinsessen mødte nogle unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF), der er kursister i vores “Klar til Start“-forløb, som skaffer unge med autismediagnoser i fast arbejde. Hun mødte de unge kursister på deres arbejdsplads, fakta på Æbeløgade på Østerbro.

Hidtil har 63 unge med en autismediagnose fået et job via “Klar til Start”, og ca. lige så mange er lige nu i et forløb og ser frem til at få et arbejde hos en af vores ni virksomhedspartnere med hjælp fra en vejleder fra en af vores 11 faglige samarbejdspartnere.

Derefter gik turen til Værløse, hvor prinsessen besøgte “Unges Uddannelsescenter“, som bl.a. tilbyder 10. klasse og STU for unge med autismediagnoser. Her deltog hun i dimissionsfesten og overrakte uddannelsesbevis til vores dimittender, hvorefter hun fik en rundvisning på uddannelsescentret.

I forbindelse med besøget på uddannelsescenteret blev prinsessen også introduceret for vores nye app “Scan How“, der hjælper unge med autismediagnoser til at håndtere opgaver på egen hånd. Over 900 brugere benytter sig af “Scan How” på mere end 80 institutioner.

Prinsessens besøg skete i regi af hendes protektorat for Landsforeningen Autisme.