Savnede ansatte tilbage på job

Et hold af helt særlige medarbejdere vendte i går torsdag tilbage til jobbet i Kvickly Slagelse i VestsjællandsCentret efter mere end måneds hjemsendelse pga. Corona-nedlukningen.

“Nu kan vi endelig få butikken tilbage i den flotte stand, som vi og kunderne er vant til. Vi har savnet vores hold fra KLAR TIL START, og deres fravær har tydeligt kunnet mærkes”, fortæller souschef Birgitte Thomsen.

Garanti for ansættelse

De fem medarbejdere er alle er kandidater i det særlig tilrettelagte ansættelsesforløb KLAR TIL START, som hjælper borgere ind på arbejdsmarkedet. Kvickly er en af de mange virksomheder landet over, som giver garanti for fastansættelse til de som gennemfører forløbet i KLAR TIL START.

Det er Autisme Center Vestsjælland (ACV) under Slagelse Kommune, som står for at føre de unge kandidater sikkert frem til en fastansættelse.

Populær arbejdskraft

“Via KLAR TIL START kan vi hjælpe virksomheder med at skaffe nye medarbejdere, som i kraft af deres autisme har en særlig interesse i meget rutineprægede opgaver, som mange andre sjældent løser til perfektion”. Det fortæller Line Pedersen fra Autisme Center Vestsjælland, som er personlig vejleder for de fem kandidater i Kvickly Slagelse.

Netop løsningen af de rutineprægede opgaver såsom vareopfyldning, oprydning på varehylderne, datosikring og lignede er det der ofte gør forskellen på, om en butik fremstår særligt indbydende.

Har savnet arbejdspladsen

Umiddelbart efter regeringens nedlukning af samfundet i marts så ACV sig nødsaget til midlertidigt at hjemsende deres KLAR TIL START-kandidater. Line Pedersen har holdt jævnlig kontakt med kandidaterne, der alle har set frem til at vende til arbejdet.

“Jeg tror godt, jeg kan sige, at det er ikke kun Kvickly, der har set frem til den her dag. Vi har et hold af unge mennesker, der virkelig ønsker at bidrage med deres arbejdskraft og ovenikøbet gør det rigtig godt”, fortæller Line Pedersen.

Landsdækkende tiltag

KLAR TIL START findes i hele landet i kraft af et samarbejde mellem 11 specialiserede kommunale, private eller selvejende organisationer, som koordineres af nonprofitorganisationen FONDEN UNGES. Hidtil har 80% af alle borgere, der startet op i KLAR TIL START, afsluttet forløbet med en fastansættelse i en privat virksomhed. Det er langt over den gennemsnitlige beskæftigelsesgrad for borgere med autisme, der ligger omkring 15%. Frafaldet er desuden næsten ikke eksisterende, idet 98% af alle fastansatte siden 2013 stadig er i deres job.

KLAR TIL START er selvfinansierende, men modtager støtte til den videre udvikling fra Den A.P. Møllerske Støttefond og VELUX FONDEN.

Billedtekst:
Første skridt i genoptagelsen af arbejdet er en grundig instruktion i de mange forholdsregler, der skal tages i kraft af Coronaberedskabet. På billedet ses souschef Birgitte Thomsen (lys skjorte), Kvickly, vejleder Line Pedersen, ACV (mørk trøje) samt fire af de fem kandidater fra KLAR TIL START (fra venstre): Pernille, Sebastian, Mads og Nicklas.